Seoul National University Cultural Center

1 2 3 / 3

A conceptual design focusing on connections and engagement that
merges culture with nature.

Responding to the Seoul National University Cultural Center (SNUCC) brief, LJC introduces a building addition designed to engage the preserved part of building #73 and its context. The resulting design is a complete integration of existing and new, becoming a central hub to unify and transform the campus.

The Black Box serves as the central core of the building expansion. Its open floor plan and sliding doors reveal vistas toward Jahayeon and the new Grass Square.

The addition expands outward from the Black Box in a centrifugal movement propagating into the landscape and onto the roof. The building becomes an interactive stage through platforms and smaller zones that overlook areas of fabrication and performance.

The roof landscape and hardscape link the existing building to the surrounding mountainous terrain. The indoor and outdoor stages can be used simultaneously, and the central corridor serves as the buffer for performers to transition. Additionally, the two stages can be combined to form a larger stage while seating arrangements can be configured to accommodate guests inside and out.

Our conceptual design creates an environment of connection and engagement, fundamentally helping reinforce the SNU Community.

Competition completed in collaboration with VM Architects

CLIENT

Seoul National University

LOCATION

Seoul, South Korea

SIZE

124,000 SF

SERVICES

  • Landscape Architecture
  • Planning + Urban Design