T-REX LOBBY
T-REX LOBBY
T-REX LOBBY
T-REX LOBBY

T-REX LOBBY

Creating an eye-catching and memorable entry sequence in St. Louis’ oldest downtown Lammert building.

T-REX is a non-profit innovation and entrepreneur development company. Their first home was in the Technology Entrepreneur Center (TEC) at the Old Railway Exchange. TEC + Railway Ex = T-REX, resulting in and embracing the Tyrannosaurus Rex as a part of their brand.

T-REX has since moved, and their new home is in the Lammert Building, one of the oldest buildings in Downtown St. Louis. They wanted to refresh multiple items in the building’s lobby, including the west entry, by replacing a revolving door with a new vestibule. LJC improved the lobby’s aesthetic with fresh paint throughout, new carpet on the 2nd level, new LED lighting, and added T-REX branded lighting on the exterior and throughout the 2-story lobby space. The most significant improvement came from improved wayfinding, as the elevators are not immediately visible from either of the three entry points. LJC, in collaboration with Third Degree Glass, designed and installed a life-size T-Rex tail sculpture that weaves throughout the lobby to continue to guide visitors, highlight the T-Rex brand, and continue attracting and recruiting talent and tenants.

The T-Rex tail sculpture is 1,400 individual glass elements in various shades of green, suspended from the ceiling, mimicking museum-like quality displays. Because of its scale, users feel like the dinosaur is walking through the lobby while subconsciously directing them toward the elevators.

This entire lobby project was implemented in three phases to ensure they stay operational seven days a week and took multiple years to complete due to the limited supply and demand of materials due to the pandemic.

This project is a continuation of LJC’s relationship with T-Rex following the renovation of their inaugural 5th-floor workplace.